måndag 2 juli 2012

Chokladmousse

Det här receptet använder jag mig alltid av.
Chokladmousse alá Per Moberg. ( I like him aaalot! :)
Och det är lika smarrigt som fyllning i en tårta som en helt vanlig snabb efterrätt med färska bär.



   Per Mobergs chokladmousse
4 portioner

200 g mörk choklad (dock använde jag mig av ljus choklad denna gång och det blev mums!)
6 dl vispgrädde
3 äggulor

 
Gör så här:
Vispa grädden.
Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner äggulorna snabbt och rör runt.
Häll över lite av den vispade grädden i chokladblandningen. (Då tempereras blandningen och du riskerar inte att få en mousse som klumpar sig eller skär sig.)
Rör ner resten av grädden och blanda väl.
Låt stå i kylen minst 1 timme innan du serverar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar